KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się
logo_librus_synergia
logo_facebook
logo_cke
logo_bursa_rodakowskiego
logo_bursa_podgorna
logo_radio_lodz

Wydarzenia

Informacja dla zakwalifikowanych

VI Liceum Ogólnokształcące im. J. Lelewela w Łodzi zaprasza kandydatów zakwalifikowanych do składania dokumentów potwierdzających wolę podjęcia nauki w naszej szkole w dniach 23-30 lipca 2021 r. w godz. 9:00 - 15:00.

18 Festiwal Filmów-Spotkań Niezwykłych

W ramach finału 18 Festiwalu Gildii Szkół Niezwykłych, którego „szóstka” została laureatem, uczniowie klas filmowych wraz z profesorem Michałem Dondzikiem w dniach 25.06 – 28.06.2021 r. przebywali w malowniczym Sandomierzu...

Laureat XIX Ogólnopolskiego Konkursu na pracę z literatury

Uczeń pani prof. Magdaleny Malinowskiej, Marceli Jasiński został laureatem XIX Ogólnopolskiego Konkursu na Pracę z Literatury, zajmując II miejsce. Gratulujemy sukcesu!

Odbiór świadectw maturalnych

Informujemy, że świadectwa maturalne będzie można odebrać 5 lipca 2021 w godzinach od 12 - 15 w sekretariacie szkoły (obowiązują zasady dystansu społecznego). Od 6 lipca 2021 świadectwa będą do odebrania w sekretariacie szkoły w godzinach od 9-14.

Życzenia wakacyjne

Drodzy Uczniowie! Za nami kolejny trudy rok nauki, który wymagał mobilizacji i współpracy. Życzymy Wam i Waszym Rodzicom ...

Zakończenie roku szkolnego

Uroczyste zakończenie roku szkolnego 2020/2021 odbędzie się w piątek 25.06.2021, w szkole, według następującego harmonogramu...

ŚWIAT WOKÓŁ MNIE 2021

Z radością informujemy o rozstrzygnięciu XI Ogólnopolskiego Konkursu Małych Form Dokumentalnych „Świat wokół mnie”. Po obejrzeniu filmów konkursowych, które wpłynęły do Młodzieżowego Domu Kultury w Rybniku w terminie do 31 maja 2021 roku, komisja w składzie...

Dzień Dziecka

31.05.2021
Dzień Dziecka

Dzień Dziecka

31.05.2021

"Dzieciństwo to miejsce, gdzie mieszka się przez całe życie" Rosa Montero Drodzy Uczniowie, z okazji Dnia Dziecka wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze życzy Wam Dyrekcja oraz Grono Pedagogiczne

Nauczenie stacjonarne

Opierając się na Rozporządzeniu MEN dyrektor VI LO. im. J. Lelewela w Łodzi przypomina, że od 31 maja 2021 wszyscy uczniowie wracają na lekcje do szkoły zgodnie z obowiązującym planem lekcji.

Szczepienia dla młodzieży w wieku 16 i 17 lat

W poniedziałek, 17 maja br. została otwarta rejestracja na szczepienia dla osób, które ukończyły 16. rok życia.